Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Letos se urodilo a vy máte příliš mnoho lilku? Zpracujte ho do musaky s mletým masem!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks lilku
  • 1 lžička soli
  • 1 dl oleje
  • 1/4 kg mletého masa
  • 4 ks rajčat
  • 1 dávka hladké mouky
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Tři větší lilky nakrájejte podélně na plátky, osolte a nechte chvilku vypotit.

02.

Zatím na oleji nechte zesklovatět dvě pokrájené cibule, přidejte k nim čtvrt kila mletého masa, osolte a chvíli za stálého míchání opékejte. Na kostičky nakrájejte čtyři rajčata, přidejte k masu, osolte a duste do zhoustnutí.

03.

Osušené plátky lilku obalte v hladké mouce a namočte v rozšlehaných vejcích. Z obou stran je opečte dozlatova a nechte na ubrousku okapat.

04.

Do vymazané zapékací misky nebo remosky klaďte střídavě lilek a maso. Končíte lilkem a ještě zalijete zbylými rozšlehanými vejci. Zapečte v předehřáté troubě asi třicet minut a podávejte s brambory nebo rýží.

Související témata:

Načítám