Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Když masové kuličky, tak pořádné! Tento recept se inspiroval v italské kuchyni, protože právě Italové jsou mistři perfektně sladěných chutí. Kuličky jsou tak dobré, že k nim nepotřebujete omáčku. Jen je doladíte skvěle upravenou zeleninkou.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Kuličky
  • 1/2 kg míchaného mletého masa
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
  • 1 ks vejce
  • 2 ks stroužku česneku
  • 1/4 hrnku nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1 špetka soli a pepře
  • 3 lžíce oleje
Zelenina
  • 1 kousek cukety
  • 8 ks ředkviček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
Článek

Jako příloha se podává zelenina bez zálivky, klidně tedy ke kuličkám přidejte oblíbený dip. Skvěle se hodí sýrový nebo smetanový s bylinkami.

Postup

01.

Mleté maso smíchejte se strouhankou, parmazánem, vejcem, utřeným česnekem, petrželkou, oreganem, bazalkou, solí a pepřem. Vše důkladně propracujte a poté z hmoty tvořte kuličky o velikosti většího golfového míčku.

02.

Na pánvi rozehřejte olej a kuličky v něm ze všech stran opečte dozlatova. Poté je dejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

03.

Do výpeku z kuliček přidejte olivový olej a na plátky nakrájenou zeleninu. Vše krátce orestujte, až je zelenina měkká a opečená. Přendejte ji na talíře, osolte, přidejte masové kuličky a můžete servírovat.

Načítám