Článek
Jako příloha se podává zelenina bez zálivky, klidně tedy ke kuličkám přidejte oblíbený dip. Skvěle se hodí sýrový nebo smetanový s bylinkami.
Postup
01.
Mleté maso smíchejte se strouhankou, parmazánem, vejcem, utřeným česnekem, petrželkou, oreganem, bazalkou, solí a pepřem. Vše důkladně propracujte a poté z hmoty tvořte kuličky o velikosti většího golfového míčku.
02.
Na pánvi rozehřejte olej a kuličky v něm ze všech stran opečte dozlatova. Poté je dejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
03.
Do výpeku z kuliček přidejte olivový olej a na plátky nakrájenou zeleninu. Vše krátce orestujte, až je zelenina měkká a opečená. Přendejte ji na talíře, osolte, přidejte masové kuličky a můžete servírovat.