Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Vyznání lásky přijde hned po prvním soustu! Jemné kuře s krémovou rajčatovou omáčkou se stalo virálním hitem a je jedním z nejoblíbenějších kuřecích receptů.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
maso a těstoviny
  • 250 g těstovin
  • 1 ks kuřecích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce soli
omáčka
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce sušených rajčat
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml 30% smetany ke šlehání
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Tento recept můžete vyzkoušet i s krevetami nebo masovými kuličkami namísto kuřecího masa. Těstoviny můžete nahradit gnocchi a věřte, že i tak to bude láska na první sousto!

Postup

01.

Krátké těstoviny dejte vařit do osolené vody. Kuřecí prso rozkrojte napůl na dva stejné plátky. Lehce je osolte a okořeňte pepřem, paprikou a oreganem.

02.

V pánvi vhodné do trouby orestujte maso na oleji ze sušených rajčat. Stačí dvě minuty z každé strany, aby se maso jen zatáhlo. Pak ho z pánve vyndejte stranou na talíř.

03.

Do pánve dejte máslo a na něm orestujte nasekanou menší cibuli a plátky česneku. Po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata, chilli vločky a rajský protlak. Vše zalijte cca 150 ml vody z těstovin a provařte asi 2 minuty.

04.

Nakonec do pánve nalijte smetanu ke šlehání, přisypte strouhaný parmazán a krátce provařte. Maso vraťte do omáčky a dejte do předehřáté trouby na 10 minut dopéct při 180 °C.

05.

Uvařené těstoviny slijte a zamíchejte je do omáčky. Nakonec přidejte nasekanou čerstvou bazalku a můžete servírovat.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie9 468,35 kJ
Bílkoviny94,27 g
Tuky113,68 g
Sacharidy213,43 g
Sůl33,01 g
SAFA49,96 g
Vláknina14,44 g
Cukry31,24 g

Načítám