Článek
Tento recept můžete vyzkoušet i s krevetami nebo masovými kuličkami namísto kuřecího masa. Těstoviny můžete nahradit gnocchi a věřte, že i tak to bude láska na první sousto!
Postup
01.
Krátké těstoviny dejte vařit do osolené vody. Kuřecí prso rozkrojte napůl na dva stejné plátky. Lehce je osolte a okořeňte pepřem, paprikou a oreganem.
02.
V pánvi vhodné do trouby orestujte maso na oleji ze sušených rajčat. Stačí dvě minuty z každé strany, aby se maso jen zatáhlo. Pak ho z pánve vyndejte stranou na talíř.
03.
Do pánve dejte máslo a na něm orestujte nasekanou menší cibuli a plátky česneku. Po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata, chilli vločky a rajský protlak. Vše zalijte cca 150 ml vody z těstovin a provařte asi 2 minuty.
04.
Nakonec do pánve nalijte smetanu ke šlehání, přisypte strouhaný parmazán a krátce provařte. Maso vraťte do omáčky a dejte do předehřáté trouby na 10 minut dopéct při 180 °C.
05.
Uvařené těstoviny slijte a zamíchejte je do omáčky. Nakonec přidejte nasekanou čerstvou bazalku a můžete servírovat.