Článek
Důležitým prvkem v receptu je použití co nejstudenější vody při mixování masa (viz krok 3), někdy se také používá ledová tříšť. Vytvoří se tak požadovaná konzistence jemné masové fáše, která je podobná lepivému těstu.
Postup
01.
Nejprve maso nakrájejte na menší kousky, aby se dobře vešly do mlýnku na maso. Připravte si disk s menšími otvory.
02.
Všechny tři druhy masa, cibuli a česnek namelte. Masovou směs zamíchejte a znovu namelte, aby byla co nejjemnější.
03.
Směs přendejte do mísy robotu, přidejte koření a sůl a mixujte K-metlou. Postupně přilévejte ledovou vodu, zvyšte otáčky tak, aby vznikla nadýchaná masová fáš.
04.
Namleté maso přendejte do máslem vymazané chlebíčkové formy a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 140 stupňů asi na 60 minut. Poté teplotu zvyšte na 200 stupňů s funkcí gril a dopečte asi 5 minut, aby se povrch sekané opekl dohněda.