Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Elena Shashkina, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: Elena Shashkina, Shutterstock.com

Už jste vyzkoušeli kuřecí terinu? Pokud ne, tak máte dokonalou příležitost pustit se do její přípravy. S chutí do toho!

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g kuřecích prsou
  • 1 ks vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 50 g kuřecích jater
  • 50 g pistácií
  • 50 g sušených rajčat
  • 1 špetka bílého mletého pepře
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa umelte, přidejte vajíčko, sůl a utřete v misce. Vmíchejte na kostičky nakrájenou libovější slaninu a nadrobno posekaná kuřecí játra. Vyloupané pistáciové oříšky nakrájejte jen nahrubo, přidejte kousíčky sušených rajčat a promíchejte s masovou směsí.

02.

Ochuťte bílým pepřem a nasekanými zelenými bylinkami, vlijte do formy na srnčí hřbet a postavte do většího pekáče naplněného vodou. V troubě nechte táhnout dvě hodiny při mírné teplotě - nevařte! Nechte vychladnout a podávejte s pečivem.

Související témata:

Načítám