Článek
Tento postup můžete využít i s jinou kombinací surovin – třeba se zeleninou, kterou máte po ruce nebo vám víc chutná. Vždy však použijte kuřecí maso, protože je rychle hotové. Naporcujte ho na malé kusy, aby se stihlo propéct.
Postup
01.
Kuřecí maso omyjte, osušte a ze všech stran osolte a okořeňte čerstvě mletým pepřem. Kůži posypejte sladkou mletou paprikou.
02.
Ve velké, ideálně litinové pánvi, v níž budete později vše péct, na přepuštěném másle (ghí) orestujte z obou stran připravené kousky kuřete. Kůžička by měla být mírně zlatá.
03.
04.
Do pánve na rýži se zeleninou vraťte maso a pánev přesuňte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte nezakryté asi 25 minut, dokud rýže nezměkne.