Hlavní obsah
4,3
(4)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Přemýšlíte, co uvařit? Zkuste sytou dýňovou kaši s batáty a kuřecí roládu plněnou sušenými rajčaty a špenátem. Jemná kaše a šťavnatá roláda jsou perfektní kombinace. Na talíři vypadá jídlo skvěle a ještě lépe chutná! Stačí pár ingrediencí a máte hotový barevný oběd, který potěší celou rodinu.

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Kaše
  • 300 g batátů
  • 400 g dužiny z dýně hokkaido
  • 50 g másla
  • 100 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 2 špetky soli
roláda
  • 2 ks kuřecích prsních řízků
  • 4 plátky pršutu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek listového špenátu
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky
  • 2 lžíce čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
  • 2 lžíce sušených rajčat
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Chcete pokrmu dodat ještě víc barev, chutí i vůní? Kaši pokapejte rozehřátým máslem smíchaným s nasekanou petrželkou.

Postup

01.

Batáty oloupejte a společně s dýní nakrájejte na kostky, vložte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Vařte na středním plameni doměkka, trvá to asi 20 minut. Poté vodu slijte, přidejte máslo a čerstvý sýr, a vše rozmixujte na hladkou kaši. Dle potřeby dochuťte solí.

02.

Kuřecí prsa rozřízněte a jemně naklepejte, aby vznikl tenčí a širší plát. Prsa solte a opepřete. Na každý plát masa rozložte pršut a čerstvý špenát, přidejte lžíci sýra, sušená rajčata, bazalku a utřený česnek. Maso opatrně srolujte a případně upevněte párátky nebo provázkem, aby drželo tvar.

03.

Rolády potřete rozpuštěným máslem a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C a maso pečte asi 25 minut, až je propečené a povrch lehce zlatavý.

Energetická hodnota celkem - 3 porce
Energie8 322,3 kJ
Bílkoviny119,25 g
Tuky115,81 g
Sacharidy121,72 g
Sůl11,26 g
SAFA51,94 g
Vláknina19,07 g
Cukry55,88 g

Načítám