Článek
Chcete pokrmu dodat ještě víc barev, chutí i vůní? Kaši pokapejte rozehřátým máslem smíchaným s nasekanou petrželkou.
Postup
01.
Batáty oloupejte a společně s dýní nakrájejte na kostky, vložte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Vařte na středním plameni doměkka, trvá to asi 20 minut. Poté vodu slijte, přidejte máslo a čerstvý sýr, a vše rozmixujte na hladkou kaši. Dle potřeby dochuťte solí.
02.
Kuřecí prsa rozřízněte a jemně naklepejte, aby vznikl tenčí a širší plát. Prsa solte a opepřete. Na každý plát masa rozložte pršut a čerstvý špenát, přidejte lžíci sýra, sušená rajčata, bazalku a utřený česnek. Maso opatrně srolujte a případně upevněte párátky nebo provázkem, aby drželo tvar.
03.
Rolády potřete rozpuštěným máslem a položte je na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C a maso pečte asi 25 minut, až je propečené a povrch lehce zlatavý.