Článek
Postup
01.
V misce promíchejte olivový olej, sójovou omáčku, citronovou šťávu, javorový sirup, protlak, česnek a všechno koření. Ve vzniklé marinádě dobře obalte kuřecí prsa.
02.
Do trouby vložte plech vyložený pečicím papírem a předehřejte ji na 220 stupňů. Na rozpálený plech pak položte maso a 5 minut pečte při této teplotě, poté teplotu snižte na 190 °C a dopékejte 20 minut.
03.
Mezitím vložte do hrnce s vroucí vodou hrášek, přiklopte a zahřívejte na nejvyšší stupeň. Když se voda opět začne vařit, hrášek sceďte a vraťte do hrnce. Přidejte zakysanou smetanu, nadrobno nakrájený česnek a oregano, špetku soli a pepře a tyčovým mixérem rozmixujte.
04.
Na talíře naservírujte kaši s masem a přelijte výpekem, který zůstal na pečicím papíru. Můžete navíc posypat čerstvými bylinkami nebo výhonky podle chuti.
Máte rádi hrášek? Zkuste zadělávaný hrášek ve smetanové omáčce anebo krémovou hráškovou polévku s krutony ze starých rohlíků.