Hlavní obsah
3,4
(9)
Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Výživné a výborné jídlo, které hraje jarními barvami i výtečnou chutí, můžete mít na stole do půl hodiny. Skvěle kořeněné a jemně pikantní kuřecí maso se s lahodnou hráškovou kaší příjemně doplňuje a potěšíte jím celou rodinu.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Kuřecí prsa v pikantní marinádě
  • 2 kuřecí prsa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
Hrášková kaše
  • 500 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého černého pepře
Článek

Postup

01.

V misce promíchejte olivový olej, sójovou omáčku, citronovou šťávu, javorový sirup, protlak, česnek a všechno koření. Ve vzniklé marinádě dobře obalte kuřecí prsa.

02.

Do trouby vložte plech vyložený pečicím papírem a předehřejte ji na 220 stupňů. Na rozpálený plech pak položte maso a 5 minut pečte při této teplotě, poté teplotu snižte na 190 °C a dopékejte 20 minut.

03.

Mezitím vložte do hrnce s vroucí vodou hrášek, přiklopte a zahřívejte na nejvyšší stupeň. Když se voda opět začne vařit, hrášek sceďte a vraťte do hrnce. Přidejte zakysanou smetanu, nadrobno nakrájený česnek a oregano, špetku soli a pepře a tyčovým mixérem rozmixujte.

04.

Na talíře naservírujte kaši s masem a přelijte výpekem, který zůstal na pečicím papíru. Můžete navíc posypat čerstvými bylinkami nebo výhonky podle chuti.

Načítám