Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 190 °C. Omytá a osušená kuřecí prsa (nejlépe i s kůží) osolte a opepřete.
02.
V litinovém hrnci či pekáčku, ve kterém se bude maso péct, opečte prsa zprudka z obou stran na lžíci másla, aby kůže zezlátla. Opečené maso pak vyndejte na talíř a slijte omastek a připečené kousky.
Tip: Máslo a připečené kousky už se dál při přípravě nepoužívají. Kokosové mléko je dost tučné, takže úplně stačí.
03.
Maso vraťte do hrnce, přidejte římský kmín, zázvor, kurkumu a kardamom a vše zalijte kokosovým mlékem (plechovku ještě před otevřením důkladně protřepejte).
04.
Do kokosového mléka vložte tyčinku skořice a oloupané celé stroužky česneku a trochu osolte. Pečte odkryté dozlatova asi 30 minut, občas přelijte výpekem.
05.
Hotové maso s omáčkou podávejte s rýží.
Recepty s kokosovým mlékem: Kokosová rýžová kaše s jahodami | Thajská dýňová polévka s kari | Polévka z pečené mrkve | Květákové kari | Kokosová panna cotta