Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Když se řekne mexická kuchyně, většina lidí si vybaví fazole, tortilly, a hlavně spoustu chilli. Do mexické kuchyně ale samozřejmě patří i mnoho jiných surovin. Tak pojďte s námi ochutnat kuřecí fajitas.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Fajitas
  • 1 balíček tortilly
  • 350 g kuřecích prsou
  • 2 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 200 g zakysané smetany
  • 50 g ementálu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky grilovacího koření
Salsa
  • 2 ks zelených chilli papriček
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 5 ks cherry rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 5 kapek tabaska
Článek

Postup

01.

Začněte salsou. Chilli papričky orestujte na oleji, až se začne oddělovat slupka, dejte je na chvíli do igelitového pytlíku, aby se spařily.

02.

Rajčata spařte a oloupejte nebo můžete použít i dobrá konzervovaná loupaná rajčata. Rajčata i chilli papričky nakrájejte na drobné kostičky, stejně jako červenou cibuli. Vše vložte do mističky a přidejte šťávu z limetky, trošku cukru, sůl a pepř. Já jsem do salsy tentokrát vmíchala ještě trochu tabaska.

03.

Na oleji, na němž jste restovali chilli papričky, osmahněte maso nakrájené na kostičky, které jste osolili, opepřili a posypali grilovacím kořením. Když je maso skoro hotové, dejte ho stranou.

04.

Na pánev vhoďte cibuli, chvíli restujte, pak přidejte papriky a opět chvíli restujte. Zelenina by měla změknout, ale pořád křupat. Když je hotová, vložte maso zpět a postupně vmíchejte zakysanku a sýr.

05.

Zabalte do tortilly, případně ještě posypejte sýrem a nechte si chutnat!

Související témata:

Načítám