Hlavní obsah
4,4
(5)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Nejen vietnamská, ale i thajská kuchyně si získává v Česku stále víc a víc příznivců. Proč ale chodit do restaurace, když si dobré a jednoduché kuřátko zvládnete připravit sami doma? Budete se divit, jak je to snadné – a především výborné!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 lžíce oleje
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 2 ks pak choi
  • 200 g cukrového hrášku
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 ks limetky
  • 1 lžíce žluté kari pasty
  • 1 balení celého koriandru
Článek

Příprava v papilotě (vznešené označení pro pečení v balíčku z pečicího papíru) má jednu velkou výhodu. Maso zůstane dokonale šťavnaté a potřebujete k tomu minimum tuku.

Postup

01.

Na grilovací pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm zatáhněte kuřecí prsa – z každé strany asi 5 minut. V misce smíchejte rybí omáčku, sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli omáčku, kari pastu, mletý zázvor a šťávu a kůru z jedné limetky.

02.

Připravte si čtyři archy nebo větší čtverce pečicího papíru. Na každý dejte polovinu salátu pak choi [pak čoj], čtvrtinu hrášku a na to položte opečené maso. Vše zakápněte připravenou omáčkou.

03.

Pečicí papír za pomoci provázku svažte i s obsahem do měšce a přeneste na plech. Kuřecí prsa v papilotě pečte 25–30 minut při 220 °C, poté je nechte asi 3 minuty odpočinout a teprve pak papír rozbalte. Podávejte s limetkou, bohatě zasypané koriandrem a ideálně s rýží.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 365,37 kJ
Bílkoviny50,74 g
Tuky6 g
Sacharidy14,79 g
Sůl3,1 g
SAFA1,39 g
Vláknina5,41 g
Cukry7,15 g

Načítám