Článek
Pokud vaříte jen pro dospělé nebo milovníky pálivého, přidejte i trochu ostré papriky či chilli. A nálev z cizrny rozhodně nevylévejte, vyrobíte z něj skvělou veganskou majonézu nebo sněhové pusinky bez bílků.
Postup
01.
Troubu vyhřejte na 200 °C. Kuřata ze všech stran osolte, opepřete a poprašte paprikou. Vložte v pekáči, ke kterému máte víko, do trouby a nechte kůži asi 15 minut zatáhnout.
02.
Mezitím očistěte a na kostky pokrájejte cibule, papriky a rajčata. Přidejte je ke kuřeti, osolte, opepřete a poprašte paprikou, přidejte bobkové listy, přiklopte poklicí nebo alobalem a vraťte do trouby, kde jste teplotu snížili na 180 °C. Pečte asi hodinu doměkka.
03.
Maso vyndejte stranou, zeleninu rozmixujte spolu se smetanou a šťávou a kůrou z poloviny menšího citronu dohladka. Ochutnejte a případně dosolte. Maso oberte (nebo nechte vcelku), vraťte do omáčky, přidejte scezenou cizrnu a společně prohřejte.
04.
Podávejte s rýží, vločkovým knedlíkem, těstovinami nebo jinou oblíbenou přílohou.
Vyzkoušejte i klasickou smetanovou omáčku s krůtou nebo voňavé kuře s červenou čočkou z jedné pánve.