Článek
Postup
01.
Z krevet oddělte hlavy a sundejte skořápky. Ponechte jenom ocasní část. Hřbety krevet lehce nařízněte a vytáhněte střívka. Krevety omyjte a nechte zatím namočené v čisté studené vodě. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno.
02.
Ve větší pánvi rozehřejte 30 g másla a přidejte nakrájenou šalotku. Zamíchejte a nechte šalotku restovat. Když je šalotka měkká, přidejte do pánve očištěné krevety. Dejte pozor, aby všechny krevety ležely na dně pánve a nepřekrývaly se navzájem. Lehce je osolte a opepřete.
Tip: Jestli máte rádi pikantní pokrmy, můžete s dalšími surovinami přidat i kousek nasekané chilli papričky.
03.
Po minutě krevety otočte na druhou stranu, přilijte víno a přidejte najemno nasekané stroužky česneku. Vše pořádně promíchejte a počkejte, až se víno zredukuje na polovinu. Tento proces by neměl trvat déle než 1 minutu.
04.
Poté pánev z plotny odstavte a postupně přimíchejte zbylé máslo nakrájené na kostky. Nakonec krevety dochuťte nastrouhanou kůrou z jednoho citronu a nasekaným koriandrem.
Tip: Čerstvý koriandr můžete nahradit i petrželovou natí. Tento pokrm si nejlépe vychutnáte ještě teplý hned po sundání z plotny třeba s čerstvou domácí bagetou nebo jiným pečivem a dílkem citronu.