Článek
Postup
01.
Králíka naporcujte a ze všech stran ho nasolte. Troubu zapněte na 200 stupňů.
02.
Zeleninu očistěte (nejspíš vám bude stačit drátěnka a tekoucí voda) a nakrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky, které rozdělte na jednotlivé sukénky. Jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky stejně jako slaninu. V pekáči rozpalte olej a zeleninu na něm zlehka orestujte.
03.
Pak přidejte jednotlivé porce králíka, které opečte do zlatohněda. Přidejte připravená jablka, slaninu a šalvěj, vše promíchejte a vložte přikryté poklicí asi na 70 minut do vyhřáté trouby. Pak poklici sejměte, teplotu zvyšte na 220 stupňů a pečte dalších asi 10–15 minut, aby se vytvořila kůrčička.
04.
Ideální příloha jsou brambory – buď vařené, nebo pečené. Nové brambory stačí nakrájet na čtvrtiny, promíchat s troškou olivového oleje a hrubou mořskou solí a dát na 40 minut péct do trouby při 200 stupních.