Článek
Krokety podávejte s bramborovou kaší – a můžete ji vylepšit o bylinkové máslo. Skvěle také chutnají se šťouchaným nebo klasickým bramborem.
Postup
01.
Na pánvi připravte z másla a hladké mouky světlou jíšku. Zalijte ji mlékem a dvěma lžícemi vody, která vám zbyla z vaření králíka (můžete použít obyčejnou vodu). Důkladně prošlehejte, uvařte hustou omáčku a nechte ji vychladnout.
02.
Zatímco omáčka chladne, nakrájejte plátek toastového chleba na kostičky a zalijte ho vodou. Nechte chvíli stát, dokud se tekutina nevsákne. Poté chléb vymačkejte a rozmačkejte vidličkou.
03.
Králičí maso a slaninu nakrájejte na malé kostičky. Smíchejte je s nasekanou petrželkou, žloutkem, rozmačkaným chlebovým plátkem, kořením a solí. Na závěr přidejte vychladlou omáčku a propracujte.
04.
Ze směsi tvořte kuličky o velikosti golfového míčku a obalujte je v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci a strouhance. Krokety smažte dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje.