Hlavní obsah
4,0
(2)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Maso a ovoce? Někdo možná ohrne nos, ale věřte nám – tahle kombinace je pecka! Šťavnaté vepřové kotlety se v cideru krásně zjemní, červená cibule jim dodá sladký šmrnc a všechno spolu vytvoří luxusní omáčku, která je díky hořčici lehce pikantní.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks celeru
  • 2 ks jablek
  • 1 ks červené cibule
  • 60 ml olivového oleje
  • 800 g vepřové kotlety bez kosti
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 500 ml cideru
  • 1,5 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce nasekané petrželky
Článek

Ke kotletám se hodí klasická bramborová kaše, ale můžete sáhnout i po čerstvém pečivu a rozhodně neprohloupíte.

Postup

01.

Celer oloupejte a bulvu nakrájejte na měsíčky. Jablko a cibuli zbavte nejedlých částí a také rozkrájejte stejným způsobem. Zeleninu zakápněte částí oleje a dejte péct v zapékací míse na 30 minut při 180 °C, dokud vše nezměkne.

02.

Mezitím na pánvi rozehřejte zbylý olej a rychle na něm nechte zatáhnout osolené a opepřené kotlety. Vlijte cider smíchaný s hořčicí a redukujte, dokud se obsah tekutiny nesníží přibližně o třetinu.

03.

Kotlety i s omáčkou přidejte k zelenině do zapékací misky a společně pečte 15-20 minut, dokud maso není zcela měkké.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie10 908,92 kJ
Bílkoviny169,18 g
Tuky145,21 g
Sacharidy140,08 g
Sůl4,98 g
SAFA45,84 g
Vláknina21,28 g
Cukry95,04 g

Načítám