Článek
Postup
01.
Kolena omyjte a kůži z obou stran nařízněte do mřížky, aby se lépe propekla a marináda se dostala i k masu. Pekáč nebo velký hrnec vyložte proužky cibule, osolte, do kůže vetřete směs prolisovaného česneku, kmínu, medu a soli a kolena položte na cibuli. Podlijte pivem, zaklopte a pečte při 180 °C 2,5 až 3 hodiny doměkka. Maso občas přelejte vypečenou šťávou. Na závěr pečení odklopte a dopečte dokřupava.
02.
Mezitím, co se maso peče, si připravte pyré. Petržel i mrkev oloupejte, nakrájejte na špalíčky o délce asi 3 cm, pokapejte olejem a dejte na 45 minut péct. Poté je přendejte do hlubší mísy, dochuťte solí, pepřem, přilejte smetanu a vše společně rozmixujte v jemné pyré.