Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vinnou klobásu většina z vás určitě zná v její klasické podobě – stočenou do šneka a osmaženou buď jen tak, nebo v trojobalu. My jsme pro vás připravili tip na klobasu pečenou se zeleninou.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 300 g vinné klobásy
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 ks paprik
  • 1/2 ks cibule
  • 3 plátky slaniny
  • 6 ks brambor
  • 1 hromádka hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 5 lžic olivového oleje
Článek

Postup

01.

Zeleninu můžete použít prakticky jakoukoli, já jsem tentokrát v lednici našla papriku a cibuli a přikoupila si jen řapíkatý celer. Ten nasekejte na tenké plátky a orestujte dozlatova na olivovém oleji.

02.

Brambory omyjte, nakrájejte na tenké plátky a dejte na 10 minut předvařit do osolené vody. Klobásu smotejte do tří šneků, každý z nich zpevněte propíchnutím špejlí a obalte v hladké mouce.

03.

Cibuli a papriku nakrájejte na kolečka a pečicí papír na plechu potřete troškou oleje. Teď už stačí vrstvit: na plech položte klobásu, na ni dejte cibuli, plátek slaniny, papriku a orestovaný celer. Navrch dejte plátky brambor a vše opepřete. Podle sezony můžete vrstvy proložit čerstvými bylinkami. 

04.

Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečte asi 30–35 minut dozlatova.

Související témata:

Načítám