Hlavní obsah
3,2
(15)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Pro starší generaci je katův šleh jasná hospodská láska, pro mladší naopak restaurační strašák s jasným nádechem retra. Co je na lety ověřené klasice špatného? Vůbec nic! Pokud ale máte v plánu hostit někoho, kdo by nad vymazleným kaťákem mohl ohrnovat nos, s klidnou hlavou mu můžete říct, že servírujete vepřové sotú s pikantní omáčkou, a pochutná si také.

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g vepřové kýty
  • 3 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks červené papriky
  • 1/2 sklenice sterilované okurky
  • 2 ks feferonek
  • 120 g kečupu
  • 1,5 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
Článek

Patříte mezi milovníky pikantních jídel a chcete mít katův šleh pořádně ostrý? Poté přidejte víc chilli papriček a kečup nahraďte jeho ostrou verzí.

Postup

01.

Maso omyjte, očistěte a nakrájejte na nudličky. Ty poté velmi zprudka opečte v rozpálené pánvi na polovině oleje. Maso vyndejte stranou a do výpeku přidejte zbylý olej. Stáhněte teplotu na střední stupeň a v pánvi opečte nakrájenou cibuli. Poté přidejte nakrájenou papriku, na kousky nakrájené okurky a nasekané chilli papričky bez semínek.

02.

Ke směsi vlijte kečup, dochuťte sójovou a worcesterskou omáčkou, popřípadě ještě solí a pepřem. Pokud je omáčka moc hustá, nařeďte ji mírně vodou nebo vývarem. Vše společně nechte vařit, dokud maso nezměkne, trvá to asi 30 minut, dle velikosti vepřových nudliček.

03.

Katův šleh můžete servírovat s chlebem nebo rýží, ale zkuste ho také s domácími bramboráky. Mimochodem dříve narození dobře vědí, že po bujarém večírku sloužil jako excelentní vyprošťovák.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie6 138,71 kJ
Bílkoviny109,84 g
Tuky80,08 g
Sacharidy77,99 g
Sůl9,99 g
SAFA21,37 g
Vláknina11,83 g
Cukry57,36 g

Načítám