Článek
Postup
01.
Maso v míse smíchejte s jemně nasekanou cibulí, strouhankou, majoránkou, solí, pepřem, protlakem, vajíčkem, a případně i hořčicí. Vše smíchejte v jednolitou hmotu a vytvarujte 4 velké karbanátky.
02.
Vezměte podložku, která se hodí do mikrovlnky, na tu dejte pečicí papír a vedle sebe rozložte karbanátky. Mikrovlnku zapněte na nejvyšší výkon a karbanátky tam nechte 2,5 minuty. Pak je obraťte, „pečte“ je 4 minuty, pak je obraťte zpět a mikrovlnku zapněte ještě na 2,5 minuty.
03.
Mezitím vymačkejte šťávu z pomeranče, přidejte do ní brusinkový kompot a sušené brusinky a vše promíchejte. Pokud je příliš řídká, přidejte sušené brusinky nebo trochu jedlé želatiny.
04.
Když jsou karbanátky hotové, vložte do mikrovlnky na 2–3 minuty i brusinkovou omáčku.
05.
Žemle podélně rozkrojte, na spodní část položte list ledového salátu, následuje karbanátek a lžíce brusinkové omáčky. Uvidíte, že bude chutnat!