Článek
Nadivoko se nemusí připravovat pouze zvěřina. I kachna nebo husa s tímto kořením a červeným vínem ladí na jedničku.
Postup
01.
Osolená a opepřená kachní stehna dejte do pekáče a společně s bylinkami pečte zakrytá asi 60 minut při 180 °C.
02.
Cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky. Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky. V tlustostěnném vetším hrnci na rozpáleném sádle krátce orestujte nasekanou cibuli a česnek. Přidejte mrkev a petržel a společně restujte, dokud nezačne mrkev pouštět barvu.
03.
K zelenině přidejte lžíci rajského protlaku, zarestujte ho, přidejte koření a vše zalijte vínem a vývarem. Přiveďte k varu a vařte cca 10 minut odkryté. Poté do omáčky přidejte brusinkovou zavařeninu a dle chuti ji dosolte.
04.
Z předpečených kachní stehen se během hodiny vypekla část tuku, ten opatrně z pekáče slijte. Místo něj ke stehnům přilijte vinnou omáčku se zeleninou.
05.
Maso v ní pečte opět zakryté další cca hodinu, aby dokonale změklo. Pár posledních minut maso dopečte už bez poklice, aby se opekla kůže.
Kachní stehna podávejte s knedlíkem. Jaký si vyberete? Karlovarský, houskový nebo bramborovou klasiku?