Článek
Jehněčí pečínka patří mezi jarní klasiku. Často se servíruje se špenátem a knedlíkem a stejně tak můžete podávat i tyto jednoduché jehněčí steaky.
Postup
01.
Jehněčí maso naporcujte na steaky, osolte a opepřete. Jednotlivé plátky proložte nasekaným česnekem a rozmarýnem, zakápněte rozpuštěným máslem a nechte do druhého dne odležet.
02.
Maso zprudka opečte na pánvi a ihned jej zabalte do alobalu, kde steaky nechte pár minut dojít a rozležet chutě.
03.
Připravte si bramborovou kaši. Brambory očistěte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je slijte, přidejte mascarpone a jemně nasekanou petržel a ručním šlehačem vyšlehejte kaši.
04.
Jehněčí steaky servírujte s bramborovou kaší s mascarpone a přelijte máslovým výpekem. Pro lepší chuť do něj ještě můžete přidat nasekané bylinky.
Nejlepší velikonoční recepty
Nejlepší recepty na mazanec: