Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Recepty z vnitřností mají své fanoušky i odpůrce, ale když je připravíte správně, dokážou překvapit svou delikátností. Hovězí srdce na slanině je ukázkou toho, že i nenápadné suroviny mohou v kuchyni zazářit. Dejte mu šanci a objevte jemnou chuť, která si získá i ty největší skeptiky!

20 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks hovězího srdce
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g anglické slaniny
  • 4 lžičky koření na divočinu
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Pokud chcete přípravu urychlit, použijte tlakový hrnec. Díky němu se doba vaření zkrátí na 40-60 minut.

Postup

01.

Srdce očistěte a pokrájejte na menší kousky. Ve větším hrnci začněte opékat najemno nakrájenou slaninu, a když pustí tuk, přidejte nasekanou cibulku. Poté, co zezlátne, vmíchejte prolisovaný česnek a kousky srdce. Směs zasypte kmínem s kořením na divočinu a zprudka zarestujte.

02.

Zmírněte teplotu, srdce zalijte vodou, aby bylo lehce ponořené a duste přibližně 90-120 minut, dokud není měkké. Při dušení stále mírně podlévejte a na závěr do šťávy vmíchejte hořčici, mouku a sůl. Vše ještě provařte a můžete servírovat.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie7 274,47 kJ
Bílkoviny95,09 g
Tuky147,63 g
Sacharidy8,27 g
Sůl5,7 g
SAFA66,27 g
Vláknina1,92 g
Cukry3,79 g

Načítám