Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kostky. Pak ho osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. V kastrolu rozehřejte olej a maso na něm opečte. Vyjměte ho a nechte stranou.
02.
Do kastrolu přidejte trochu oleje a opečte na něm najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte na plátky nakrájený česnek, promíchejte a nechte rozvonět. Pak přilejte víno a nechte ho z poloviny odpařit.
03.
Přidejte zpět maso, loupaná rajčata, protlak, rozmarýn, cukr a promíchejte. Přilejte polovinu vývaru. Směs přiklopte a na mírném ohnu nechte probublávat. Takto vařte asi 2 hodinky. V průběhu vaření podle potřeby dolejte vývar. Půl hodiny před dohotovením přidejte do ragú dvě mrkve nakrájené na kousky. Opět přiklopte a vařte, dokud není mrkev měkká.
04.
Mezitím připravte přílohu. Bulgur uvařte v osolené vodě podle návodu. Na oleji opečte najemno nakrájenou cibuli. Vmíchejte bulgur, osolte, opepřete a přidejte nasekanou petrželku.
Jako přílohu můžete vyzkoušet i domácí těstoviny. A pokud máte rádi pomalu dušené maso, zkuste vepřová líčka s vůní jablek a medu.