Hlavní obsah
1,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Každá rodina má nějaký ten osvědčený a oblíbený recept. Který je ten váš? Náš tip pro sobotní oběd je hovězí na houbách. Vyzkoušíte ho?

10 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 4 plátky zadního hovězího
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst sušených hub
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 l vody
Příloha
  • 2 sáčky jasmínové rýže
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte najemno a na oleji zpěňte. Maso naklepejte, osolte, vložte do hrnce k cibuli a orestujte z obou stran. Ve chvíli, kdy se vypeče šťáva, zalijte vařící vodou tak, aby bylo maso ponořené a voda byla asi 2 cm nad ním.

02.

Přidejte houby, ještě trochu osolte, opepřete a přikryjte poklicí. Maso duste asi hodinu a půl na mírném plameni. Když voda ubude, přilijte opět trochu vroucí vody.

03.

Půl hodiny před dokončením uvařte rýži podle návodu na krabičce a můžete podávat!

Související témata:

Načítám