Článek
Patříte mezi ty, komu skopové moc „nevoní“? Základem je maso dobře odblanit a zbavit tuku – výrazné aroma se skrývá právě v nich.
Postup
01.
V misce smíchejte drcený česnek, olivový olej, sójovou omáčku, balzamikový ocet, med, dijonskou hořčici, mletou papriku, sušený tymián, sušený rozmarýn, sůl a pepř. Žebra dobře opláchněte a osušte. Poté je potřete připravenou marinádou tak, aby byla celá důkladně pokrytá. Mísu s masem zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice marinovat ideálně na 24 hodin.
02.
Gril předehřejte na střední až vysokou teplotu. Žebra vyndejte z lednice a nechte je alespoň 30 minut při pokojové teplotě. Poté je položte na grilovací mřížku a grilujte z každé strany přibližně 20 minut nebo dokud nejsou důkladně propečená. Během grilování je můžete potírat zbylou marinádou.
03.
Hotová žebra přeneste na talíř a nechte je 10 minut odpočívat. Umožníte tak šťávám v mase rovnoměrně se rozložit a vy si pak užijete dokonalou delikatesu.
04.
Podávejte ozdobené bylinkami a s oblíbenými přílohami, jako jsou pečené brambory nebo grilovaná zelenina.
Grilovací sezona
Grilovací sezona odstartovala! Nechte se inspirovat recepty, které si zamilujete. Je libo šťavnatý burger, lahodný dip nebo svěží salátek jako přílohu?
Burgery
S trhaným vepřovým | Vegetariánský z řepy | Veganský | Krůtí s dipem | Tuňákový se salátem | Kuřecí s coleslawem | Hovězí s čedarem