Článek
Tyto jogurtové „řízky“ jsou oproti klasice v trojobalu snadnější na přípravu a čím déle necháte masovo-jogurtovou směs před smažením v lednici odpočinout, tím budou masové placky po usmažení šťavnatější. Jsou skvělé ihned po smažení, ale dají se podávat i za studena, například s chlebem.
01.
Začněte tím, že kuřecí maso nakrájíte na tenké menší nudličky. Osolte ho, přidejte sušený česnek a mletou sladkou papriku. Dobře vše spojte (nejlépe rukama).
02.
Do masové směsi následně přidejte vejce, strouhaný sýr (eidam, gouda, ementál), mouku a jogurt. Vše spojte a nechejte směs odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny (klidně i přes noc do druhého dne).
03.
Na rozpáleném oleji tvořte z odleželé směsi placky (čím menší budou, tím lépe se vám budou obracet). Smažte je pozvolna dozlatova z obou stran (ze směsi by vám mělo vyjít 10 až 12 menších „řízků“).
04.
Po usmažení je dejte na talíř s ubrouskem, aby z nich vykapal přebytečný tuk. Podávejte s bramborem, bramborovou kaší nebo jen tak s chlebem.
Jestli máte rádi kuřecí, tak zkuste také tikka masala s rýží nebo kuřecí kousky se zázvorem a pomerančem alias rychlou čínu