Článek
Klasiky jako kuřecí prsa s těstovinami či brambory s rychlou omáčkou „co dům dal“ vám dnes předkládat nebudeme. Takových receptů máte zajisté plnou hlavu a občas asi i plné zuby. Na tento víkend jsme pro vás vybrali trochu netypické pokrmy, které zajisté oceníte nejen na nedělní oběd. Mají jedno společné - základem jsou drůbeží prsa.
Kuřecí do 30 minut
Nebudeme si lhát, nejčastěji v kuchyni volíme co nejrychlejší recepty. A pokud nečekáte nějakou honosnou návštěvu nebo nemáte chuť si „pořádně zavařit“, ani víkend na tom nic nezmění.
Krůtí prsa
Krůtí maso bývá často opomíjené, ale je to veliká škoda. Hodí se totiž i do dietnějších jídelníčků a má velký obsah bílkovin, takže co si dnes dát krůtu? Klidně i v segedínu.
Kachní prsa
Říká se, že drůbež je dietní… ale u kachny bychom toto tvrzení raději vynechali. Má naopak jiné přednosti, jako je třeba její chuť a rychlost přípravy.
Maďarská kuchyně
Za zahraniční inspirací nemusíme jezdit moc daleko, i takové kuře na paprice má svůj původ v Maďarsku. My vás ale přece jen pozveme na gastronomický výlet o kousek dál.
Zapečené kuře
Další způsob, jak si to v kuchyni moc nekomplikovat, je zvolit tzv. zapékací recepty. Jsou snadné a u strávníků mají úspěch.
Burgerové bulky
Nebojte se experimentovat. Kuřecí maso toho snese hodně, a to dokonce i nivovou omáčku nebo burgerové bulky. Díky neotřelým kombinacím a nápadům tak vzniknou naprosté chuťové skvosty.