Článek
Burgery mají nekonečné možnosti obměn. Máte chuť na houby? Přidejte mezi housky plátky žampionů. Pokud máte rádi modrý nebo plísňový sýr, připravte z něj dip do burgeru nebo sýry jednoduše navrstvěte na maso.
Postup
01.
Mleté maso smíchejte se solí a pepřem a důkladně propracujte rukama. Rozdělte ho na 4 stejně velké části a vytvarujte placky.
Tip: Maso můžete osolit až po propečení, aby při tepelné úpravě neztratilo tolik šťávy.
02.
Burgerové bulky podélně rozkrojte a řeznou stranu opečte na troše oleje.
03.
Rozehřejte gril nebo pánev a na zbylém oleji opékejte maso. Nejprve přibližně 4 minuty z jedné strany, pak burgery otočte, poklaďte vždy 2 plátky sýra a opékejte do vámi preferované propečenosti masa.
04.
Na spodní díl burgerové bulky rozetřete majonézu, na ni dejte salát, na něj maso, plátky rajčete a kolečka cibulky. Vše přiklopte druhou částí housky a servírujte. Pro pohodlnější konzumaci můžete cheeseburger zpevnit špejlí.
Burgery se nejčastěji servírují samotné, s hranolky nebo opečenými brambory. Jak je máte nejraději vy?