Hlavní obsah
3,5
(19)
Foto: BearFotos, Shutterstock.com

Foto: BearFotos, Shutterstock.com

Toužíte po neodolatelné kombinaci buřtů a chutného černého piva? Vyzkoušejte tenhle jednoduchý recept, který vás rozhodně potěší.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce sádla
  • 8 ks špekáčků
  • 1 ks cibule
  • 2 ks červené cibule
  • 2 ks čerstvých červených paprik
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks bobkového listu
  • 200 g rajčatového pyré
  • 200 ml černého piva
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Tyto buřty na černém pivu mají křupavou kůrčičku, šťavnaté maso a pikantní omáčku, která vás dostane do varu. Připravte se na zážitek – vyvolává chuťovou explozi!

Postup

01.

Nejprve podélně rozkrojte buřty a na oblé straně je nakrojte do mřížky nebo spirálky. Na pánvi rozehřejte sádlo a špekáčky na něm orestujte z obou stran, dokud nezískají krásnou křupavou kůrčičku.

02.

V misce smíchejte rajčatové pyré, černé pivo, prolisovaný česnek, majoránku, cukr, sladkou papriku a popřípadě další koření podle chuti. Červené papriky pokrájejte na proužky a přidejte je do směsi.

03.

Oloupanou cibuli nakrájejte: překrojte ji napůl a pokrájejte na tenké plátky. Takto upravenou ji vložte do zapékací mísy.

04.

Opečené buřty rozmístěte na cibulový základ nařezanou stranou nahoru, přelijte rajčatovou směsí a vložte bobkový list. Zapékací misku dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte, dokud omáčka nezhoustne.

K buřtům na pivu je asi nejlepší příloha čerstvé domácí pečivo. Zkuste si ho upéct doma.

Načítám