Článek
Tyto buřty na černém pivu mají křupavou kůrčičku, šťavnaté maso a pikantní omáčku, která vás dostane do varu. Připravte se na zážitek – vyvolává chuťovou explozi!
Postup
01.
Nejprve podélně rozkrojte buřty a na oblé straně je nakrojte do mřížky nebo spirálky. Na pánvi rozehřejte sádlo a špekáčky na něm orestujte z obou stran, dokud nezískají krásnou křupavou kůrčičku.
02.
V misce smíchejte rajčatové pyré, černé pivo, prolisovaný česnek, majoránku, cukr, sladkou papriku a popřípadě další koření podle chuti. Červené papriky pokrájejte na proužky a přidejte je do směsi.
03.
Oloupanou cibuli nakrájejte: překrojte ji napůl a pokrájejte na tenké plátky. Takto upravenou ji vložte do zapékací mísy.
04.
Opečené buřty rozmístěte na cibulový základ nařezanou stranou nahoru, přelijte rajčatovou směsí a vložte bobkový list. Zapékací misku dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte, dokud omáčka nezhoustne.
K buřtům na pivu je asi nejlepší příloha čerstvé domácí pečivo. Zkuste si ho upéct doma.