Článek
01.
Kukuřičné lupínky rozmačkejte rukama na malinké kousky. Kuřecí prso nakrájejte na plátky silné asi 1 cm. Z vejce, mléka, mouky, větší špetky soli, pepře, sušeného česneku a papriky umíchejte hladké těsto. Kousky masa obalte v těstíčku. Jedno po druhém vytahujte kousky masa z těstíčka a lehce otřete o okraj mísy. Vložte do kukuřičných lupínků a obalte. Lupínky k těstu přimačkávejte, aby na něm lépe držely.
02.
Maso usmažte v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Po usmažení položte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
03.
Promíchejte ingredience na dip. Rajče, cibuli a jalapeňos nakrájejte na slabé plátky.
04.
Burgerové žemle rozkrojte a řeznou stranou dejte opéct na gril nebo na pánev.
05.
Všechny části bulky na řezné – opečené straně potřete dipem. Na spodní část bulek rozprostřete trochu rukoly. Na ni položte pár plátků rajčat. Naservírujte na zeleninu pár kousků stripsů a posypejte plátky jalapeňos, cibulí a nakonec koriandrem. Přiklopte horní částí bulky a servírujte.
Jsou poctivé masové burgery vaše vášeň? Splňte si své sny o dokonalém burgeru i s dalšími recepty, jako je například kuřecí burger s avokádem anebo burger s trhaným vepřovým masem.