Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Ilustrační fotoFoto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Bůček miluje většina mužů. Co zkusit ten s nádivkou? Připravte si rohlíky, smetanu a šunku!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Bůček
  • 600 g bůčku
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Nádivka
  • 2 ks rohlíku
  • 10 dl 30% smetany ke šlehání
  • 30 ml másla
  • 2 ks vejce
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky soli
  • 50 g šunky
Článek

Postup

01.

Do vykostěného vepřového bůčku nožem vyřežte kapsu, maso osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte na klínky a dejte do pekáčku.

02.

Rohlíky nakrájejte na kostičky, pokropte smetanou, přidejte máslo rozmíchané se solí, čerstvou petrželku, vejce a nakrájenou šunku a dobře promíchejte.

03.

Do kapsy v bůčku přidejte nádivku a konce uzavřete pomocí grilovacích jehel (eventuálně párátek). Předehřejte troubu na 180 °C, maso podlijte trochou vody a chvíli duste, pečte kůží dolů.

04.

Po chvíli otočte, nařízněte kůži, aby se nakonec vytvořila křupavá kůrčička. Pečte zhruba hodinu, průběžně polévejte vznikajícím výpekem.

Související témata:

Načítám