Článek
Bůček je dobré péct pomalu při nižší teplotě, ale pokud vás tlačí čas, maso předem asi 30 minut předvařte nebo ho nakrájejte na menší kousky.
Postup
01.
Kůži na bůčku nakrojte do mřížky a do masa důkladně vetřete sůl a pepř. Bůček přendejte do pekáče, mírně podlijte vodou a při 170 °C pečte do měkka, trvá to asi 2 až 2,5 hodiny.
02.
Mezitím v hrnci smíchejte brusinky s jablky nakrájenými na kostičky, jablečnou šťávou, medem, cukrem a balzamikovým octem. Směs přiveďte k varu a za občasného míchání vařte asi 10 minut. Poté hrnec odstavte z plotny.
03.
Když už je maso skoro hotové, přelijte ho 3/4 brusinkové směsi a dopečte. Hotový bůček vyndejte z trouby, nechte asi 10 minut odpočinout, přelijte ho zbylou brusinkovou omáčkou a ozdobte čerstvým tymiánem.