Článek
Postup
01.
Nejprve dejte do misky se studenou vodou namočit sušené houby. Kuřecí stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Ze všech stran je osolte, opepřete a okořeňte sladkou paprikou.
02.
Takto připravené maso dejte do máslem vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Na každé stehno rozdělte zbytek másla a přidejte čerstvý rozmarýn. Lehce podlijte asi 50 ml vody, přiklopte poklicí nebo zakryjte alobalem a dejte péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 30 minut.
03.
Po této době by mělo být maso měkké, odkryjte ho a dopečte dozlatova. Během pečení ho přelévejte výpekem.
04.
Upečené kuřecí maso vyndejte z pekáče a dejte na talíř pod alobal, aby nevystydlo. Do výpeku dejte namočené houby i s trochou vody, ve které byly, a vařte je v troubě do změknutí.
05.
Mezitím si dejte vařit do osolené vody drobné těstoviny (těstovinovou rýži, fleky, tarhoňu). Když jsou měkké, slijte je a promíchejte s uvařenými houbami ve výpeku. Následně spolu servírujte.
Vyzkoušejte také smažená stehna s hroznovým vínem v pánvi nebo špikovaná husí stehna se špenátem.