Článek
Postup
01.
Operte rybí porce, nasolte je a vetřete do nich jemně bylinky. Pak je nechejte na talíři asi 30 minut odležet.
02.
Mezitím si omyjte rajčata a papriky, rajčata nakrájejte na kousky a očištěné papriky na tenčí proužky (asi 0,5 cm široké). V pekáči nechte rozehřát máslo, na ně položte porce ryby kůží na dno. Zasypejte zeleninou, nepodlévejte, jen posolte, přiklopte poklicí a dejte na 30 minut péct do trouby na 200 stupňů Celsia.
03.
Potom vyndejte pekáč z trouby a navrch zeleniny, která mezitím pustila opravdu velké množství šťávy, rozprostřete zakysanku, jako byste chtěli pomazat celý vršek. Dejte ještě na 10 minut zapéct a je hotovo. Nejlepší přílohou jsou k tomuto jídlu šťouchané brambory.