Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

V poslední době je moderní konzumovat především mořské ryby. Ty jsou sice opravdu chutné a zdravé, ale co takhle zalovit ve sladkých vodách a připravit si večeři z amura?

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč
  • 5 porcí amura
  • 5 ks rajčat
  • 5 ks bílá paprika
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Operte rybí porce, nasolte je a vetřete do nich jemně bylinky. Pak je nechejte na talíři asi 30 minut odležet.

02.

Mezitím si omyjte rajčata a papriky, rajčata nakrájejte na kousky a očištěné papriky na tenčí proužky (asi 0,5 cm široké). V pekáči nechte rozehřát máslo, na ně položte porce ryby kůží na dno. Zasypejte zeleninou, nepodlévejte, jen posolte, přiklopte poklicí a dejte na 30 minut péct do trouby na 200 stupňů Celsia.

03.

Potom vyndejte pekáč z trouby a navrch zeleniny, která mezitím pustila opravdu velké množství šťávy, rozprostřete zakysanku, jako byste chtěli pomazat celý vršek. Dejte ještě na 10 minut zapéct a je hotovo. Nejlepší přílohou jsou k tomuto jídlu šťouchané brambory.

Související témata:

Načítám