Hlavní obsah

50 nejlepších pečínek: Rychle i pomalu pečená drůbež a králík, vepřové, hovězí i jehněčí maso

Foto: Natalia Lisovskaya, Shutterstock.com

Foto: Natalia Lisovskaya, Shutterstock.com

Dozlatova udělaná vepřová pečeně, bůček, šunka i žebra, křupavé kuře na másle i se šťavnatou nádivkou, sváteční husa, voňavá kachna, krůta, jemný králík a jehněčí… Inspirujte se 50 nejlepšími a osvědčenými recepty na pečené maso a drůbež.

Článek

Kuřátko na másle a vepřo knedlo zelo patří mezi nejoblíbenější česká jídla. Pečené maso je už od dob lovců mamutů vyhledávaná pochoutka a ani čas, ani tisíce nových kulinářských možností na tom nic nezměnily. A navíc má jednu úžasnou výhodu: na rozdíl od mnoha jiných kuchyňských úprav je pečení masa většinou jednoduché a nedá moc práce. A výsledky jsou přitom skvělé!

Šťavnatá vepřová pečínka

Klasika: vepřo knedlo i koleno na pivu

Luxusní vepřová panenka v troubě

Křupavý bůček: pomalu pečený i asijský

Pečené uzené maso a šunka

Vepřová i hovězí žebra v troubě a na grilu

Pečené hovězí: zadní, trhané i roastbeef

Nejlepší pečené kuře: na másle i víně

Pečené kuře se šťavnatou nádivkou

Kuře jinak: na soli, plechovce i v zemi

Pečená kachna: zelí, med i pomeranče

Svatomartinská husa a pečená stehna

Krůtí roláda, stehna i trhané maso

Pečený králík: česnek, med i hořčice

Pečené jehněčí: plec, kýta, krk i kolínko

Nejlepší pečeně s omáčkou

Nejlepší přílohy k masu

Nikdy nic nezkazí bramborová kaše, ale skvělý je i jednoduchý houskový anebo rychlý bramborový knedlík. Jestli se chcete vytáhnout, udělejte pravý karlovarský knedlík bez mouky a pro fajnšmekry tu jsou bramborové lokšebezlepkové slezské kluzky bez vajec. Anebo si troufnete na domácí dýňové noky?

Načítám