Článek
Kuřátko na másle a vepřo knedlo zelo patří mezi nejoblíbenější česká jídla. Pečené maso je už od dob lovců mamutů vyhledávaná pochoutka a ani čas, ani tisíce nových kulinářských možností na tom nic nezměnily. A navíc má jednu úžasnou výhodu: na rozdíl od mnoha jiných kuchyňských úprav je pečení masa většinou jednoduché a nedá moc práce. A výsledky jsou přitom skvělé!
Šťavnatá vepřová pečínka
Klasika: vepřo knedlo i koleno na pivu
Luxusní vepřová panenka v troubě
Křupavý bůček: pomalu pečený i asijský
Pečené uzené maso a šunka
Vepřová i hovězí žebra v troubě a na grilu
Pečené hovězí: zadní, trhané i roastbeef
Nejlepší pečené kuře: na másle i víně
Pečené kuře se šťavnatou nádivkou
Kuře jinak: na soli, plechovce i v zemi
Pečená kachna: zelí, med i pomeranče
Svatomartinská husa a pečená stehna
Krůtí roláda, stehna i trhané maso
Pečený králík: česnek, med i hořčice
Pečené jehněčí: plec, kýta, krk i kolínko
Nejlepší pečeně s omáčkou
Nejlepší přílohy k masu
Nikdy nic nezkazí bramborová kaše, ale skvělý je i jednoduchý houskový anebo rychlý bramborový knedlík. Jestli se chcete vytáhnout, udělejte pravý karlovarský knedlík bez mouky a pro fajnšmekry tu jsou bramborové lokše a bezlepkové slezské kluzky bez vajec. Anebo si troufnete na domácí dýňové noky?