Článek
Masovou haši lze podávat teplou i studenou, trochu připomíná prejt a skvělé jsou k ní kyselé okurky.
Postup
01.
Nejprve nakrájejte slaninu na kostičky a orestujte ji na pánvi dozlatova společně s najemno nasekanou cibulí a plátky česneku.
02.
Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte masovým vývarem. Přidejte nakrájené vařené hovězí maso, majoránku a slaninu s česnekem a cibulí. Vše promíchejte.
03.
Tyčovým mixérem tuto směs rozmixujte na kaši. Solit netřeba, případně přidejte trochu mletého pepře.
04.
Malou zapékací misku vymažte sádlem a vysypejte strouhankou. Masovou směs do ní přendejte, povrch uhlaďte a lehce potřete sádlem.
05.
Masovou haši dejte zapéct to předem vyhřáté trouby na 190 °C na cca 15-20 minut. Pak ji nakrájejte a podávejte s bramborami nebo pečivem.
Nevyhazujte, ale zužitkujte! Když vám zbydou brambory, připravte z nich placky a ze starých knedlíků vykouzlete zapečený gratin.