Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jak vykouzlit z trošky zbylého masa večeři pro dva? Připravte si masovou haši podle dnešního receptu. Možná si ji pamatujete ze školní jídelny a věříme, že to bude velmi chutná vzpomínka na mládí.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 250 g vařeného hovězího masa
  • 2 ks rohlíku
  • 1 lžička majoránky
  • 50 g slaniny
  • 1/2 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 200 ml masového vývaru
  • 2 lžičky sádla
  • 1 lžíce strouhanky na vysypání
Článek

Masovou haši lze podávat teplou i studenou, trochu připomíná prejt a skvělé jsou k ní kyselé okurky.

Postup

01.

Nejprve nakrájejte slaninu na kostičky a orestujte ji na pánvi dozlatova společně s najemno nasekanou cibulí a plátky česneku.

02.

Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte masovým vývarem. Přidejte nakrájené vařené hovězí maso, majoránku a slaninu s česnekem a cibulí. Vše promíchejte.

03.

Tyčovým mixérem tuto směs rozmixujte na kaši. Solit netřeba, případně přidejte trochu mletého pepře.

04.

Malou zapékací misku vymažte sádlem a vysypejte strouhankou. Masovou směs do ní přendejte, povrch uhlaďte a lehce potřete sádlem.

05.

Masovou haši dejte zapéct to předem vyhřáté trouby na 190 °C na cca 15-20 minut. Pak ji nakrájejte a podávejte s bramborami nebo pečivem.

Nevyhazujte, ale zužitkujte! Když vám zbydou brambory, připravte z nich placky a ze starých knedlíků vykouzlete zapečený gratin.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie5 038 kJ
Bílkoviny107,28 g
Tuky54,64 g
Sacharidy64,91 g
Sůl3,61 g
SAFA24,18 g
Vláknina4,26 g
Cukry6,58 g

Načítám