Článek
Ať už se vám stane, že vám dojdou kupované, anebo se chcete ukázat před rodinou či známými, tyto domácí tortilly z několika málo surovin si zamilujete. Cenově vás vyjdou levněji než kupované, na přípravu nepotřebujete ani váleček a do 20 minut máte hotovo. Skvěle se hodí jak na slano, tak i na sladko. Záleží na vás, jak si je obložíte.
Postup
01.
Začněte tím, že dáte do misky mouku, přidejte sůl a cukr, zamíchejte a následně přidejte vlažnou vodu (do 30 °C) a olej.
02.
Směs dobře promíchejte tak, aby vám vzniklo hladké tekuté těsto. Směs nechejte cca 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.
03.
Z těsta nabírejte naběračkou jednotlivé porce a tvořte větší placky na suché, rozpálené, teflonové pánvi (podobně, jako byste dělali palačinky).
04.
Opékejte na středně silném plamenu z obou stran, dokud se nezačnou tvořit puchýře na plackách. Průběžně je obracejte a kontrolujte.
05.
Hotové tortilly (ze směsi by vám měly vyjít 4 velké tortilly) skládejte na sebe a zakrývejte navlhčenou utěrkou, aby zůstaly krásně vláčné. Servírujte podle chuti - na slano i na sladko.
Jestli vás baví tortilly, mohla by se vám zamlouvat i domácí pizza bez droždí nebo různé druhy chleba a pečiva.