Hlavní obsah
4,8
(4)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Brownies je z tmavé čokolády, blondies z bílé, no a lemonies je lahodný řez z citronů. Jednoduchý recept s kyselou polevou je rychlou inspirací, co připravit ke kávě či snídani.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 22 × 22
těsto
  • 80 g másla
  • 50 g hnědého cukru
  • 2 ks vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 1 lžička citronové kůry
  • 50 g bílé čokolády
Poleva
  • 250 g moučkového cukru
  • 6 lžic citronové šťávy
Článek

Do těsta můžete přidat i nasekané mandle nebo čerstvé maliny, parádu uděláte ale i jiným ovocem.

Postup

01.

Nejprve dejte rozpustit máslo. Do něj pak v míse zamíchejte hnědý cukr, aby se částečně rozpustil. Elektrickým šlehačem do této směsi zašlehejte obě vejce, citronovou šťávu a kůru.

02.

Do jiné mísy prosejte mouku s jedlou sodou a zamíchejte. Pak tuto sypkou směs postupně zapracujte do tekuté, vznikne hustší těsto, do kterého nakonec zamíchejte nasekanou bílou čokoládu.

03.

Malý pekáč vyložte pečicím papírem a těsto do něho nandejte a uhlaďte. Dejte péct do trouby na asi 20 minut. Hotovou buchtu po upečení nechte zcela zchladnout.

04.

Mezitím si připravte polevu z moučkového cukru utřeného s citronovou šťávou. Tou pak polijte vychladlý moučník a nechte ztuhnout.

Energetická hodnota celkem - 1 pekáč o rozměrech 22 × 22
Energie11 182,74 kJ
Bílkoviny30,12 g
Tuky92,97 g
Sacharidy421,79 g
Sůl0,48 g
SAFA46,27 g
Vláknina9,56 g
Cukry331,07 g

Načítám