Článek
Do těsta můžete přidat i nasekané mandle nebo čerstvé maliny, parádu uděláte ale i jiným ovocem.
Postup
01.
Nejprve dejte rozpustit máslo. Do něj pak v míse zamíchejte hnědý cukr, aby se částečně rozpustil. Elektrickým šlehačem do této směsi zašlehejte obě vejce, citronovou šťávu a kůru.
02.
Do jiné mísy prosejte mouku s jedlou sodou a zamíchejte. Pak tuto sypkou směs postupně zapracujte do tekuté, vznikne hustší těsto, do kterého nakonec zamíchejte nasekanou bílou čokoládu.
03.
Malý pekáč vyložte pečicím papírem a těsto do něho nandejte a uhlaďte. Dejte péct do trouby na asi 20 minut. Hotovou buchtu po upečení nechte zcela zchladnout.
04.
Mezitím si připravte polevu z moučkového cukru utřeného s citronovou šťávou. Tou pak polijte vychladlý moučník a nechte ztuhnout.