Článek
Pokud hledáte tip na originální a křupavou strouhanku, vyzkoušejte náš recept s burizony nebo rýžovými chlebíčky. Obsahují málo kalorií, podpoří křupavost a můžete je použít i při bezlepkové dietě.
01.
Začněte tím, že kuřecí prso nakrájíte na nugety a nasolíte. Burizony nebo rýžové chlebíčky (2 kusy) rozmixujte spolu s mletou paprikou a sušeným česnekem (můžete přidat i trochu kurkumy pro barvu) na hrubší strouhanku.
02.
Kuřecí nugety obalte nejprve v jogurtu a poté ve směsi rozmixovaných rýžových chlebíčků. Hotové obalené nugety dejte do horkovzdušné fritézy (či použijte troubu) na 200 °C asi na 10 až 15 minut (v horkovzdušné fritéze se jídlo připravuje rychleji, příprava v troubě zabere více času). Před pečením lehce postříkejte olejem, nejlépe ve spreji.
03.
Mezitím, co se dělají nugety, si připravte zálivku a zeleninu na salát. Připravte ji smícháním všech surovin a zeleninu na salát nakrájejte na menší kousky tak, aby se vám v něm dobře jedla.
04.
Do hlubšího talíře naskládejte nejprve zeleninu (ledový salát, červenou papriku, cherry rajčátka a kukuřici) a přidejte mini mozzarellu nakrájenou podle chuti na poloviny nebo čtvrtiny. Salát polijte připravenou zálivkou a těsně před podáváním přidejte hotové nugety, které můžete také nakrájet na menší kousky.