Článek
Tajemství, které z těchto křehkých a lahodných kousků udělá zdravější a ještě chutnější alternativu, se jmenuje pohanková mouka a ovesné vločky. Tahle dvojka přináší do tradiční snídaně výživové hodnoty, které si zamilují nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše tělo.
Postup
01.
Ovesné vločky nasypejte do mísy a zalijte je teplým mlékem. Nechte 5 minut odležet. Poté přidejte vejce, cukr a pohankovou mouku se sodou. Vše společně promíchejte.
02.
Rozehřejte lívanečník. Potřete ho trochou kokosového oleje nebo jiného tuku a pozvolna smažte lívanečky z obou stran. Využít také můžete klasickou pánev, jen lívance nebudou dokonale kulaté. To jim však na chuti neubere.
03.
Na talíři lívance ozdobte tvarohem, sezonním ovocem, oříšky a zakápněte je javorovým sirupem.
Tip: Na lívance se také hodí špetka skořice, hoblinky čokolády nebo kokosu.
O snídani se říká, že je základ dne. Víte, co do ní patří a čemu se raději vyhnout?