Hlavní obsah
4,3
(4)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Připravte si tuhle úžasnou podzimní dobrotu. Pečená jablka voní po skořici a chutnají po karamelu. S kopečkem zmrzliny budou božská!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na jablka
  • 4 ks jablek
  • 1 hrnek vlašských ořechů
  • 1 hrst rozinek
  • 100 g třtinového cukru
  • 70 g másla
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce medu
Na doladění
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny
  • 4 lžíce mascarpone
Článek

01.

Jablka navrchu seřízněte a opatrně je vydlabejte. V pánvi nechte rozpustit polovinu másla. Přidejte ořechy, rozinky a opečte. Pak vše zasypte cukrem, pomíchejte a směs nechte trochu zkaramelizovat. Míchejte 3 až 4 minuty. Nakonec vmíchejte skořici.

02.

Z druhé poloviny másla odeberte kousek a vymažte pekáček. Zbylé máslo dejte do rendlíku, nechte ho rozpustit a smíchejte s medem.

03.

Jablka naplňte karamelovou směsí a vyskládejte je do pekáčku. Pak je přelejte medovým máslem. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte půl hodiny.

04.

Hotová jablka podávejte s kopečkem mascarpone nebo vanilkové zmrzliny.

Související témata:
Plněná pečená jablka

Načítám