Článek
Tento recept vás přesvědčí, že udělat si domácí těstoviny není žádná složitá věda. Můžete experimentovat s barevností těstovin a místo špenátu příště vyzkoušejte třeba červenou řepu. Hlavní výhodou těchto těstovin je, že nemusíte ani pořizovat strojek.
Postup
01.
Začněte tím, že do kuchyňského mixéru dáte špenát, menší vejce (ideálně S) a 100 g mouky (my použili špaldovou, ale lze použít i bílou hladkou). Směs nesolte (aby vám špenát nepustil příliš vody a nemuseli jste přidávat víc mouky) a rozmixujte.
02.
Rozmixovanou směs dejte na pracovní desku a podle potřeby přidávejte zbytek mouky tak, aby vám vzniklo nelepivé těsto, které půjde dobře rozválet.
03.
Těsto rozválejte válečkem na pomoučené desce opravdu natenko (maximálně 0,5 mm), ale zároveň se vám nesmí trhat. Pokud máte čas, doporučujeme nechat ho chvíli odpočinout (cca 30 minut) a až poté válet.
04.
Rozválené těsto zamotejte jako závin a zamotané pak krájejte na části: po půl centimetrech pro tagliatelle těstoviny, kolem centimetru pro fettuccine nebo 2 až 3 centimetry pro pappardelle těstoviny.
05.
Nakrájené části rozviňte a poté dejte rovnou vařit. Čím širší těstoviny budete mít, tím déle se budou vařit, jde přibližně o 5 až 8 minut. Po uvaření ihned podávejte.
06.
Špenátové těstoviny servírujte podle chuti, my zvolili kombinaci s lososem, citronem a zakysanou smetanou.