Článek
Tuhle jednoduchou a rychlou variantu pizzy zvládne každý. Nemusíte čekat, než těsto vykyne, takže máte hotovo během chvilky. Místo rajčatového základu můžete připravit například smetanový. Zamíchejte zakysanou smetanu s prolisovaným stroužkem česneku, osolte, opepřete, můžete vmíchat i nastrouhaný sýr. Dál už pak dozdobte pizzu podle chuti.
Postup
01.
Do mísy nasypte mouku, přidejte sůl, olej, vlažnou vodu a prášek do pečiva. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladký bochník těsta. Pokud je málo tvárný, přidejte ještě trochu vody.
02.
Rajčatový protlak dejte do misky. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a lístky tymiánu. Důkladně promíchejte.
03.
Těsto vyválejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete ho rajským základem, okraje nechte volné.
04.
Navrch dejte na kousky nakrájenou cuketu, překrojená cherry rajčátka, kousky šunky a natrhanou mozzarellu. Vše ještě zakapejte olejem, osolte, opepřete a přidejte lístky bazalky.
05.
Pizzu vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte 15 až 20 minut.
Na výlet nebo pro děti se budou hodit malé plněné pizza kapsy nebo oblíbení šneci. Tihle jsou připravení z celozrnné mouky.