Článek
Postup
01.
Čočku namočte do vody a pusťte se zatím dál. Kuřecí paličky opláchněte a vložte je spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtiny do hrnce. Přidejte bobkový list, černý pepř, nové koření, tymián a trochu soli a zalijte asi do 2/3 výšky kuřecího masa vodou. Přiveďte k varu, plamen stáhněte na minimum a nechte asi hodinu probublávat.
02.
Maso vyjměte, zeleninu nakrájejte na malé kousky a kromě ředkviček ji všechnu spolu s čočkou přidejte do hrnce a zvolna vařte dalších asi 20 minut skoro doměkka.
03.
Nakonec přidejte ředkvičky a majoránku, ještě asi 5 minut povařte, a když je vše hotové, dochuťte směs majoránkou, solí a hořčicí. Směs podávejte s paličkami masa a tmavým chlebem.