Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: remoska.cz

Foto: remoska.cz

Remoska je jeden z nejslavnějších českých vynálezů, ve kterém se dá připravit téměř všechno. Dnes v ní uděláme kuře.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 lžička soli
  • 2 ks kuřecích stehen
  • 50 g žampionů
  • 1 ks cibule
  • 50 g másla
Článek

Postup

01.

Dno remosky vyložíme plátky cibule, na kterou položíme stehna, podlijeme trochou vody, stehna osolíme, poklademe plátky másla, uzavřeme a pečeme 45 minut. Během pečení občas přelijeme šťávou, případně dolijeme do remosky vodu.

02.

Po tři čtvrtě hodině přidáme předem houby. Pečeme dalších 25-30 minut až stehna začnou na povrchu zlátnout.

03.

Nakonec šťávu lehce zaprášíme moukou a necháme 2-3 minuty zhoustnout. Pečená kuřecí stehna podáváme s rýží nebo bramborami.

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie5 801,5 kJ
Bílkoviny83,72 g
Tuky111,54 g
Sacharidy12,3 g
Sůl7,24 g
SAFA52,1 g
Vláknina3,51 g
Cukry6,56 g
Související témata:

Načítám