Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte marinádu: smíchejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, cukr, ocet, chilli omáčku a škrob. Alespoň na 2 hodiny (nebo klidně přes noc) do ní naložte kousky kuřete.
02.
Na rozehřátém oleji naložené paličky z obou stran opečte dozlatova. Odložte stranou a ve stejné pánvi orestujte nakrájenou cibuli a proužky papriky. Přisypte rýži a zalejte nálevem z ananasu, který doplňte vodou tak, abyste měli celkem 3 hrnky tekutiny. Vmíchejte i posekaný ananas, kuře a zbylou marinádu. Trošku osolte, přiklopte poklicí a nechte na mírném ohni asi 20 minut probublávat. Občas zamíchejte. Před podáváním posypejte sezamem a nasekanou jarní cibulkou.