Článek
Drobné ovoce není třeba krájet, ale meruňky nebo broskve na menší kusy nakrájejte. Pokud vás v ingrediencích zarazí xylitol, nenechte se od receptu odradit, pakliže ho doma nemáte. Můžete ho klidně nahradit třtinovým cukrem. Xylitol je alternativní, zdravější druh sladidla, které využijete i do spousty dalších zdravých dezertů.
01.
Ve větší míse tyčovým mixérem rozmixujte banán, kokosový olej, jogurt a vejce. Do směsi vmíchejte ovesné vločky, špaldovou mouku a xylitol.
02.
Těsto vlijte do zapékací formy vyložené pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Povrch uhlaďte vařečkou.
03.
Jahody nakrájejte na menší kusy nebo plátky. Rozprostřete je po těstě.
04.
V misce prsty promíchejte ovesné vločky, mandlové lupínky, cukr a máslo. Drobenkou posypejte jahody.
05.
Pečte koláč v troubě vyhřáté na 180 °C 50-55 minut. Krájejte až po vychladnutí.
Co se zbylými jahodami? Ozdobte jimi například kokosové tartaletky, připravte si jahodové tiramisu anebo zkuste zdravé tvarohové knedlíky.