Článek
Postup
01.
Toastový chleba nebo rohlíky a uzené maso nakrájejte na kostičky.
02.
Cibulku osmažte na pokrájeném špeku dozlatova, petrželku nasekejte a houby spařte vroucí vodou. Přípravy jsou za vámi, a teď už to půjde jen rychle!
03.
V mléce rozmíchejte krupičku, přidejte špetku soli a uvařte trochu hustější krupičnou kaši. Do té přidejte cibulku, uzené, 2/3 toustového chleba, petrželku, slité spařené houby, vajíčka a všechno koření včetně prolisovaného česneku.
04.
Těsto promíchejte a nakonec přidejte i zbytek toustového chleba, které se díky pozdnímu přidání nestihne tolik ‚rozmáčet‘ a bude dělat těstu krásnou texturu.
05.
Formu nebo hluboký plech vymažte kouskem tuku, vysypte strouhankou a naplňte hubníkovým těstem, které na povrchu uhlaďte. Pak už stačí péct asi 40 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.