Článek
Pro vylepšení receptu zkuste strouhanku smíchat se sezamovými semínky nebo rozdrcenými kukuřičnými lupínky.
Postup
01.
Houby očistěte, a pokud mají velké klobouky, nakrájejte je na plátky o tloušťce asi 1 cm. Připravte si tři misky. Do první nasypte mouku, do druhé rozšlehejte vejce se špetkou soli a pepře a do třetí nasypte strouhanku smíchanou s nastrouhaným parmazánem, paprikou a oreganem.
02.
Každý kousek houby nejprve obalte v mouce, poté ponořte do vajíčka a nakonec obalte ve strouhance s parmazánem. Pro extra křupavý povrch můžete celý proces zopakovat ještě jednou.
03.
V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte olej. Řízky smažte z obou stran dozlatova, zhruba 2–3 minuty z každé strany, dokud nejsou krásně křupavé a zlatavé. Houbové řízky servírujte zasypané petrželkou s dipem, který připravíte smícháním majonézy, se špetkou chilli a citronovou šťávou.